Проекти

Съществена част от заниманията на клуба са изследователски проекти свързани с личността и творчеството на Карл Май. Тези проекти са открити за участие от страна на всеки, който има интерес.

Кой кой е в произведенията на Карл Май?
Началото на този проект е зададено на 3 октомври 2010 г. с тема във форума на клуба във Facebook.

Проектът има за цел съставянето на списък на всички герои от романите на Карл Май, с кратки описания за всеки от тях и изброяване на творбите, където се появяват.

Последователност в произведенията на Карл Май
Началото на този проект е зададено на 6 декември 2010 г. с тема във форума на клуба във Facebook, както и с публикация на официалния сайт на клуба.

В рамките на този проект се търси отговор на въпроса кое произведение след кое следва по отношение на описаните в него събития. Интерес представлява последователността в сюжета, а не хронологическата последователност на написване на творбите.

Каталог на всички издания на Карл Май на български език
Началото на този проект е зададено на 6 декември 2010 г. с тема във форума на клуба във Facebook, както и с публикация на официалния сайт на клуба.

Проектът си поставя за цел издирването и каталогизирането на всички издания на Карл Май на български език.


Ако имате идеи за други проекти, чувствайте се свободни да ги споделите в коментар под тази страница или във форума ни във Facebook.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Много се радвам на всякакви коментари, но не обичам анонимността. Ще ви бъда признателен, ако си напишете истинското име. Ако по някаква причина не желаете, сложете поне nick.